Visszatekintés 2023 legtöbbet kölcsönzött könyveire

A top tízes listákat a krimi és romantika kiemelésünk, valamint magyar szerzők könyveinek kölcsönzési adataiból állítottuk össze.

A magyar szerzők között nem szerepel ifjúsági- és gyermekkönyv írója – őket külön listán láthatják. 

Az Ifjúsági sarok legtöbbet kölcsönzött könyveiről itt olvashatnak.

Láthatjuk, hogy könyvtárunkban a könyvsorozatok nagyon népszerűek a romantikus könyvek olvasói között. Karády Anna A füredi lány sorozattal szerepel az első helyen, őt Anne Jacobs Az úriház, és Borsa Brown Az arab c. sorozat követi. 

A krimik toplistáját Guillaume Musso A ​brooklyni lány c. könyve vezeti. Noha a legtöbbet olvasott 10 közé nem kerültek, sokan választották az Egy párizsi apartman és Az írók titkos élete c. művét is a tavalyi évben.

A könyvtár felnőtt állományában található magyar szerzőjű könyvek kölcsönzési toplistáján csak az alkotók neveit jelenítettük meg. Náray Tamás könyveit olvasták a legtöbben 2023-ban. A művei közül a Barbara c. sorozatra voltak kíváncsiak leginkább, de nem sokat pihentek a könyvtár polcain a Zarah részei sem. A második legkeresettebb szerzőnek Karády Anna bizonyult a korábban említett A füredi lány c. sorozattal és a Zserbóval. Harmadikként láthatják Borsa Brownt, aki Az arab c. sorozatával és önálló műveivel, mint az Álszemérem vagy a Védelem, tartósan népszerű az utóbbi években.